Vr*u dy vëllezërit Llanaj për hakmarrje në 1998, dënohet me 20 vite burg në mungesë Ilirjan Zeqaj

Është dënuar me 20 vite burgim ne mungese Ilirjan Zeqaj, personi që në vitin 1998 ekzekutoi me armë zjarri dy vëllezërit Gramoz e Shkëlqim Llanaj.

Vendimi për dënimin e Ilirjan Zeqaj është marrë ditën e sotme nga gjykata e Fierit. Ndërsa në Dhjetor 2022, prokurori i çështjes Petrit Vukaj, kërkoi në pretencën e tij deklarimin fajtor dhe dënimin me 23 vite burgim ndaj Zeqaj, i cili akuzohej për “Vrasje me paramendim” kryer në bashkëpunim dhe “Mbajtje pa lejë të armëve të zjarrit”.

Vetë avokatët e Zeqaj, kishin kërkuar deklarimin e pafajshëm të tij, por kjo kërkesë nuk u konsiderua e drejtë nga ana e trupit gjykues.

Sipas vendimit të gjykatës, ngjarja e rëndë ka ndodhur në shtator të vitit 1998 në fshatit Cakran, ku mbetën të vrarë vëllezërit Gramos dhe Shkëlqim Llanaj.

Aktualisht i dënuari, ndodhet në Angli dhe po përballet me një proces ekstradimi drejt Shqipërisë. Në dosjen hetimore flitet për një zinxhir ekzekutimesh të kryera në fshatin Cakran, sagë kjo e nisur me vrasjen e një fëmije 9 vjeçar.

Autori i vrasjes së fëmijës Ëngjëllush Zeqaj, ka qënë Santiliano Llanaj, nipi i dy viktimave Ilirjan alias Leonard Llanaj dhe Gramoz Llanaj që në vitin 1998 mbante detyrën e punonjësit të policisë. Santiliano, në kohën e kryerjes së krimit është arrestuar dhe më pas dënuar nga gjykata.

Por në dosjen hetimore thuhet se vetëm tre ditë pas këtij krimi të shëmtuar, dy vëllezërit Ilirjan Zeqaj dhe Jetnor Zeqaj, kanë ngritur një pritë me automatik dhe mitraloz të lehtë, duke ekzekutuar në mes të rrugës dy xhaxhallarët e Santiliano Llanaj, shtetasit Gramoz dhe Shkëlqim Llanaj.

Për krimin e rëndë, të ndodhur para 24 viteve, policia në atë periudhë mundi të arrestojë vetëm Jetnor Zeqaj, i cili u dënua me 25 vite burgim.

Ndërsa vëllai tjetër autor në këtë krim, arriti të largohet duke ju fshehur drejtësisë. Ilirjan Zeqaj, në fillim të muajit Tetor 2022, u arrestua në Londër dhe aktualisht ai ndodhet në një proces gjykimi me qëllim ekstradimi në Shqipëri.

Prej 24 vite me radhë, ai i shpëtoi drejtësisë duke përdorur disa emra si Leonard Zeqaj apo Klemend Zeqaj.

Tashmë Zeqaj po përballet me një proces gjyqësor, pasi prokuroria Shqiptare ka kërkuar ekstradimin e tij në Shqipëri.

Latest articles

Related articles