Pse dimri dhe ngricat janë të mira për shëndetin

Dimri është padyshim stina e ftohjes dhe gripit, që ndonjëherë mund të jetë mjaft e pakëndshme, por është gjithashtu e vërtetë se i ftohti që favorizon viruset, në fakt mund të bëjë shumë gjëra të mira për shëndetin e njeriut.

I ftohti ju forcon zemrën, ndaj rekomandohet patjetër që të stërviteni jashtë në dimër, nëse temperatura nuk është shumë e ulët dhe nuk ka borë.

Për shkak të temperaturës më të ulët, zemra pompon më shumë gjak për të ngrohur trupin.

Përveç kësaj, trajnimi do të jetë më sfidues, ndaj ka shumë mundësi që rezultatet të jenë më të mira.

Të mirat e dimrit:

Përmirëson punën e zemrës

Forcon trurin

Ndihmon në humbjen e peshë

Ndihmon me alergjitë

Ndihmon në luftimin e infeksioneve

Mund të zvogëlojë inflamacionin

Redukton mundësinë e infeksioneve

Përmirëson cilësinë e gjumit

Redukton problemet e lëkurës.

Latest articles

Related articles