Toyota shiti mbi 1.2 milion vetura të markës Corolla gjatë vitit 2022

Toyota Corolla, një model global i krijuar në tregjet evropiane, aziatike dhe amerikane, shiti 1.12 milion njësi gjatë vitit 2022.

Kështu, kjo veturë më e shitur në botë konfirmoi edhe një herë popullaritetin e saj sipas listës së bazuar në numrin e veturave të regjistruara, të përgatitur nga fokus2move.com.

Pozicioni i dytë i veturës më të njohur në botë i takoi modelit RAV 4 të Toyota-s.

Deri më tani 871,400 modele RAV4 iu janë dorëzuar klientëve të markës së veturës.

Ndër dhjetë modelet më të mira është Toyota Camry, në vendin e dhjetë.

Edhe pse projektuar kryesisht për tregun amerikan janë shitur 677 mijë njësi.

Latest articles

Related articles