Avioni i Erdogan plot me bebe/ Foshnjat e shpëtuara nga tragjedia e tërmetit

Foshnjat e gjetura vetëm gjatë kërkimeve pas tërmeteve vdekjeprurëse në qytetin Kahramanmaras janë dërguar me avion në kryeqytetin e Turqisë, Ankara.

Fotografitë tregojnë 16 nga fëmijët në aeroplanin e Presidentit Recep Tayyip Erdogan, sipas llogarive në Twitter të qeverisë.

Ministri turk i familjes, Derya Yanik, tha se ato janë në gjendje “shumë të mirë”.

foto galeri foto galeri foto galeri foto galeri 1234PreviousNext
Postimet në Twitter vijnë mes kritikave për atë që disa të mbijetuar e kanë quajtur një përgjigje të ngadaltë dhe joadekuate nga qeveria.

Presidenti Erdogan pranoi se kishte “mangësi” në përgjigjen e vendit të tij, por fajësoi kushtet dimërore dhe dëmtimin e aeroportit të Hatay.

“Nuk është e mundur të jesh i përgatitur për një fatkeqësi të tillë”, tha zoti Erdogan.
“Ne nuk do të lëmë asnjë nga qytetarët tanë pa u kujdesur.

Ai u përgjigj gjithashtu kritikëve, duke thënë se “njerëz të pandershëm” po përhapin “gënjeshtra dhe shpifje” për qeverinë.

Latest articles

Related articles