Studimi zbulon se cigaret elektronike shkaktojnë probleme me presionin e gjakut

Sipas një studimi të ri, personat që pinë cigare me avull përjetojnë “ndryshime shqetësuese” në presionin e gjakut dhe rrahjet e zemrës menjëherë më pas.

Studiuesit vlerësuan ndikimin e përdorimit të cigareve elektronike në mesin e përdoruesve të rregullt, atyre që pinë cigare tradicionale dhe të tjerëve që nuk konsumojnë nikotinë.

Ata morën matje të rrahjeve të zemrës dhe presionit të gjakut përpara dhe më pas deri në 15 minuta pasi pothuajse 400 pjesëmarrësit pinin duhan.

Njerëzit që pinë cigare me avull u zbulua se përjetuan rritje më të mëdha si në rrahjet e zemrës ashtu edhe në presionin e gjakut, ndërsa ata që raportuan se nuk përdornin nikotinë nuk panë ndryshime.

Përdoruesit e rregullt të nikotinës përjetuan gjithashtu matje më të këqija të ndryshueshmërisë së rrahjeve të zemrës dhe një arterie brachiale të ngushtuar, e cila është ena kryesore e gjakut që furnizon me gjak krahët dhe duart.

Latest articles

Related articles