Çdo votë për Sali Berishën dhe Ilir Metën është votë për Edi Ramën

Nga Indrit Vokshi

Vota për partinë zyrtare PD, është votë për Edi Ramën (thotë ky). Ndërsa vota për ketë e sidomos për Ilir Metën, është votë për demokracinë dhe lirinë. Demokracia e tipit Sali-Meta. Edhe demokracia antike greke ua ka zili, le më Britania e Zvicra që i xhelozojnë çdo ditë për nivelin e lartë demokratik që ky e Meta mbartin. Ky robi i shkolluar 25 vjet në shkollën e Partisë së Punës si sekretar i saj, deklaron se çdokush tjetër në garë, i heq vota atij – sepse sipas tij, vota është pronë e tij. Me mentalitetin leninist, pandehin se çdo votë është pronë e tyre, populli është pronë dhe pasuri e tyre. Po e kërkoi dikush tjetër votën, me ofertë tjetër, me mentalitet tjetër, quhet armik sepse po iu mer pronën, po iu merr popullin, pra po iu merr pasurinë (partia e popullit dhe populli i partisë). Nuk duan ta pranojnë se shumë njerëz nuk duan tua japin votën sepse janë neveritur me mënyrën e tyre të sjelljes, prandaj i shpallin njerëzit tradhëtarë e të shitur. Po të duash të jesh demokratik, ke detyrimin të votosh ketë dhe Ilir Metën. Këta përfaqësojnë demokracinë; njëri përfaqëson marrjen e votës me grykën e kallashit dhe tjetri marrjen e votës me polici dhe me 100 euro vota. Identik si PS-ja dhe Edi Rama. Sepse edhe ky edhe Meta, para se të jenë me partitë me të cilat ishin e janë, kanë shkollën dhe testerat e Partisë së Punës. Dhe guxojnë na japin leksione për liri e demokraci ne të tjerëve që nuk kemi asnjë lidhje me atë parti e me atë mentalitet.

Ndoshta çdo votë për Sali Berishën dhe Ilir Metën është votë për Edi Ramën, sepse vetëm Ramës i duhet dhe i leverdis një dyshe si këta, të diskretituar brenda dhe jashtë Shqipërisë.

Latest articles

Related articles