Superjahti 87 milion dollarësh që mund të ‘fluturojë’ mbi ujë! (foto)

Një sërë konceptesh eklektike dhe inovative të superjahteve janë shfaqur muajt e fundit dhe kjo shpikje e fundit nga Lazzarini Design Studio ka tërhequr vëmendje. Mundësuar nga një sistem hidrofoil, anija 74 metra e gjatë, e njohur si Plectrum, mund të ngrihet mbi sipërfaqen e ujit dhe në dukje të “fluturojë” me shpejtësi të madhe.

Sipas ekipit të studios italiane , dizajni u frymëzua kryesisht nga llambat e përdorura në Kupën e Amerikës, një nga garat më të vjetra ndërkombëtare të jahteve me vela. Por në vend që të shtyhet nga era si një jaht me vela, kjo anije e madhe me shkëlqim portokalli do të funksionojë me tre motorë me hidrogjen me aftësinë për të arritur 5000 kuaj fuqi secili. Mdërtimi i një hidrofoil të kësaj madhësie do të ishte padyshim një arritje jashtëzakonisht e rëndësishme.

E bërë nga një përzierje e materialeve të përbëra me fibër karboni të thatë, superjahti i lehtë është “projektuar të jetë më i shpejti i llojit të tij”. Sa i përket komoditeteve në bord, jahti do të jetë i pajisur me gjashtë kabina për mysafirë, një suitë anijesh, një helikopter dhe një klub plazhi me një pishinë në katër nivelet e tij.

 

Nessuna descrizione della foto disponibile.

 

Potrebbe essere un'immagine raffigurante ‎attività all'aperto e ‎il seguente testo "‎PLECTRUM PLECTRUM اا‎"‎‎

Latest articles

Related articles