Bashkia Elbasan dhe Kamzë votim dhe numërim elektronik në zgjedhjet e 14 majit

Është zyrtarizuar konsensusi për votim dhe numërim elektronik në bashkinë e Vorës që ishte pjesë, Kamzës dhe Elbasanit.

“Në përputhje me fondin e vënë në dispozicion konkludojmë se ai është i mjaftueshëm për zhvillimin e votimit elektronik në 352 qendra votimi, veçmas bashkisë Vorë. Duke marrë në konsideratë këtë numër qendrash votimi, kohën në dispozion të realizimit të këtij projekti, si dhe dobinë për zhvillimin e tij në ambiente gjeografike të ndryshëm rekomandohet zhvillimi i votimit elektronik edhe në bashkitë Elbasan dhe Kamëz, përkatësisht ZAZ 47, 48, 49, 50 dhe për bashkinë Kamëz në ZAZ 27 dhe 28; për bashkinë Vorë, përkatësisht ZAZ 26,” thuhet në relacionin e KQZ-së për këtë çështje.

Kujtojmë që disa minuta më parë, u bë publik vendimi i qeverisë për miratimin e një fondi shtesë për aplikimin e numërim/votimit elektronik edhe për dy bashki të tjera përveç Vorës.

Dy bashkitë e mëdha që ishin në diskutim ishin pikërisht Elbasani dhe Durrësi, e me sa duket është vendosur Elbasani. Ky vendim mësohet se është marrë nga KQZ në konsensus me partitë politke.

Latest articles

Related articles