KAS gjobit 13 parti, mes tyre PS dhe PD,tejkaluan shpenzimet në fushatën e 25 prillit.

Komisioni i Ankimimeve dhe Sanksioneve (KAS) ka gjobitur 13 parti për abuzime me fondet gjatë fushatën në zgjedhjet e 25 prillit 2021.

Ka qenë kreu i KQZ, Ilirjan Celibashi që propozoi disa kohë më parë që patitë që kanë tejkaluar shpenzimet për zgjedhjet të gjobiteshin sipas Kodit Zgjehdor.

Në listë e porpozuar për gjobat janë përfshirë dy partitë më të mëdha PS dhe PD, vihet re se gjobës i ka shpëtuar LSI, tani e quajtur PL. Në listën e gjobave janë përfshirë edhe disa parti të tjera.

PS do të gjobitet me 5 milionë lekë, pasi ka tejkaluar kufirin maksimal të shpenzimeve për fushatën zgjedhore.

Lista me shumat e gjobave e propozuara për secilën parti politike (Gjoba në lekë të rinj)

PS: 500 mln lekë
PD: 100 mijë lekë
PDK: 100 mijë lekë
Lzhk: 100 mijë lekë
P.LEGALITRTI : 500 mijë lekë
PR: 500 mijë lekë
Lzhk: 500 mijë lekë
Balli Komb. Demokrat: 500 mijë lekë
Nisma Thurje: 600 mijë lekë
Bindja Demokratike: 600 mijë lekë
Lëvizja Demokratike: 600 mijë lekë
PSD: 600 mijë lekë
Balli Kombëtar: 600 mijë lekë

Latest articles

Related articles