Infantino thekson ndikimin ekonomik të futbollit në ekonominë botërore

Presidenti i FIFA-s, Gianni Infantino, ka theksuar rëndësinë e futbollit për ekonominë botërore. Në një takim vjetor të Forumit Ekonomik Botëror 2023, Infantino tha se ai besonte se ishte shumë e rëndësishme të shkëmbehen ide me drejtues dhe përfaqësues të biznesit nga vende dhe rajone të ndryshme dhe të shihet se si futbolli mund të integrohet në ekonomi.

Nuk është vetëm një lojë me 22 lojtarë, gjyqtarë dhe tifozë që e shikojnë. Ajo lëviz shumë si sektor ekonomik për sa i përket transmetimit, sponsorizimit dhe blerjes së biletave, por edhe gjithçka që ekziston për sa i përket operacioneve, kateringut dhe furnizimit me ushqime e kështu me radhë deri te siguria”, tha ai. Sipas Infantinos, me një PBB globale prej 270 miliardë dollarësh, industria e futbollit kërkon më shumë bashkëpunim dhe ndarje të përfitimeve.

Ka shumë potencial për zhvillimin e këtij sektori ekonomik dhe në mbarë botën për të ndjekur shembullin e madh që kanë dhënë disa vende evropiane. Ka shumë për të bërë në të gjithë botën”,- tha presidenti i FIFA-s.

Latest articles

Related articles