Kryeministri japonez pritet ta vizitojë Ukrainën

Kryeministri japonez Fumio Kishida po planifikon të vizitojë Ukrainën muajin e ardhshëm dhe të zhvillojë bisedime me presidentin e Ukrainës Volodomyr Zelenskyy, raportoi gazeta Yomiuri, duke cituar burime të qeverisë japoneze.

Si kryetare e Grupit të Shtatë (G7) ekonomitë kryesore këtë vit, Japonia dëshiron të tregojë se synon të vazhdojë të ofrojë mbështetje për Ukrainën pasi synon të lëshojë një deklaratë me Kievin që dënon agresionin e Rusisë, tha botimi.

Kishida do të marrë një vendim përfundimtar nëse do të vazhdojë vizitën bazuar në gjendjen e luftës në Ukrainë, raportoi Yomiuri, duke cituar burime të shumta qeveritare të paidentifikuara.

Ministria e Jashtme e Japonisë nuk ishte menjëherë e disponueshme për të komentuar mbi raportin.

Duke folur në një program televiziv të dielën, Zëvendës Shefi i Sekretarit të Kabinetit Seiji Kihara tha se ideja ishte diçka që Japonia duhet të mendojë si kryetare e G7 këtë vit.

Por asgjë nuk është vendosur në këtë fazë,” tha ai.

Latest articles

Related articles