Fillon ndërtimi i një termocentrali të fuqishëm me gaz në Aleksandrupolis, Greqi

Kryeministri grek Kiriakos Micotakis prezantoi programin e qeverisë për zhvillimin e Maqedonisë Lindore dhe Trakisë deri në vitin 2030. Plani përfshin më shumë se 360 ​​projekte me një buxhet prej 6.8 miliardë euro. Financimi i këtyre projekteve është i siguruar, tha kryeministri. Aleksandrupolis luan një rol kyç në planin gjeopolitik dhe energjetik për zhvillimin e rajonit, tha Micotakis në fjalimin e tij në hapjen e një projekti për ndërtimin e një termocentrali me gaz. Njësia e energjisë do të ketë një kapacitet prej 840 megavat dhe do të ndërtohet bashkërisht nga Korporata Energjetike Publike – DEH – 51 për qind, DEPA Commercial – 29 për qind dhe Copelouzos Group – 20 për qind. Ndërtimi do të kushtojë 400 milionë euro, do të krijojë 800 vende pune dhe do të jetë gati për 32 muaj, duke u furnizuar me energji nga terminali i gazit të lëngshëm në ndërtim, në të cilin Bullgaria merr pjesë me 20 për qind.

Latest articles

Related articles