Gjykata e Lartë heton ish-presidentin Bolsonaro për nxitjen e turmave të ekstremit të djathtë


Gjykata e Lartë e Brazilit do të hetojë nëse ish-presidenti Jair Bolsonaro ka nxitur turmën e ekstremit të djathtë që hynë në Kongresin e vendit, gjykatën e lartë dhe zyrat presidenciale.

Konfirmimi është një përshkallëzim i shpejtë në hetim që tregon se ish-udhëheqësi mund të përballet me pasoja ligjore për një lëvizje ekstremiste që ai ndihmoi në ndërtimin.

Gjykatësi Alexandre de Moraes pranoi një kërkesë nga zyra e prokurorit të përgjithshëm për të përfshirë Bolsonaron në hetimin më të gjerë, duke cituar një video që ish-presidenti postoi në Facebook dy ditë pas trazirave.

Ai pretendoi se Luiz Inacio Lula da Silva nuk u votua në mënyrë legjitime në detyrë, por u zgjodh nga Gjykata e Lartë dhe autoriteti zgjedhor i Brazilit.

Megjithëse Bolsonaro postoi videon pas trazirave dhe e fshiu atë në mëngjes, përmbajtja e saj ishte e mjaftueshme për të justifikuar hetimin e sjelljes së tij paraprakisht, sipas prokurorëve.

Latest articles

Related articles