E bullizonin në shkollë, 13 vjeçari i jep fund jetës

Vetëvrasja e një djali 13-vjeçar, i cili ishte viktimë e bullizmit homofobik në shkollë , ka shkaktuar pikëllim dhe tronditje në Francë.

Prokurorët kanë nisur një hetim për ngacmimin e një të mituri pasi djali 13-vjeçar, Lucas, vrau veten fundjavën e kaluar në rajonin Vosges të Francës lindore.

Prokurori i rrethit Frederick Nahon tha të enjten vonë se miqtë e djalit u thanë hetuesve se ai ishte ngacmuar “nga studentët në shkollën e tij për disa muaj për shkak të homoseksualitetit të tij”.

Nakhon theksoi se hetimi do të përcaktojë nëse kishte një “lidhje të drejtpërdrejtë shkakësore” midis bullizmit në shkollë dhe vetëvrasjes, duke i kërkuar policisë që të vazhdojë “me kujdes”.

Familja nuk ka ngritur padi, por situata në shkollën Louis Armand në qytetin e Golbey është raportuar në ministrinë e arsimit, shtoi prokurori.

Mendoj për të gjithë studentët si ai që po ngacmohen. Dëshpërimi i tyre është baza e vendosmërisë sime për të parandaluar të gjitha format e bullizmit. Asnjë fëmijë nuk duhet të vrasë veten”, shkroi në Twitter ministri i Arsimit, Pape Diaget.

Latest articles

Related articles