Gjermania është në bisedime me Irakun mbi mundësinë e importimit të gazit


Gjermania është në bisedime me Irakun mbi mundësinë e importimit të gazit natyror nga Iraku, ka thënë kancelari Olaf Scholz të premten, ndërsa Berlini përpiqet të diversifikojë burimet e energjisë për të zëvendësuar rënien në dërgesat ruse të karburanteve fosile, shkruan Reuters.

Ne folëm gjithashtu për dërgesat e mundshme të gazit në Gjermani dhe ramë dakord të qëndronim në kontakt të ngushtë”, u tha Scholz gazetarëve në një konferencë të përbashkët shtypi me kryeministrin irakian Mohammed Shia al-Sudani në Berlin.

Scholz nuk dha detaje të mëtejshme mbi vëllimet e gazit që Gjermania shpreson të importojë nga Iraku.

Bagdadi u ka ofruar mundësi kompanive gjermane për të investuar në përdorimin e gazit natyror të Irakut dhe gazit të gjeneruar si nënprodukt nga prodhimi i naftës, ka thënë al-Sudani, duke shtuar se Iraku dëshiron të dërgojë gaz përmes një tubacioni përmes Turqisë në Evropë.

Iraku vazhdon të ketë një pjesë të gazit të nxjerrë së bashku me naftën bruto, sepse i mungojnë lehtësitë për ta përpunuar atë në karburant për konsum lokal ose për eksport.

Gjermania, e cila dikur merrte 55% të importeve të saj të gazit nga Rusia, ka kërkuar të diversifikojë importet e saj të LNG për të shmangur varësinë e madhe nga disa eksportues, pas marrëveshjeve me Katarin dhe Shtetet e Bashkuara.

Latest articles

Related articles