Këto janë pasaportat më të fuqishme në botë për 2023

Një 3 pasaportash aziatike u ofrojnë udhëtarëve liri më të madhe në vende ndryshme të botës se të çdo vendi tjetër, sipas një raporti të ri tremujor të publikuar nga firma këshilluese për shtetësinë dhe qëndrimin global me qendër në Londër, Henley & Partners.

Qytetarët japonezë gëzojnë akses pa viza ose viza sipas kërkesës në një rekord prej 193 destinacionesh në mbarë botën, pak përpara Singaporit dhe Koresë së Jugut, qytetarët e të cilëve mund të vizitojnë lirisht 192 vende.

Dhe tani që Azia-Paqësori po hapet pas Covid-it, qytetarët e saj kanë më shumë gjasa ta përdorin përsëri atë liri udhëtimi.

Udhëtimi global tani është në rreth 75% të niveleve para pandemisë, sipas publikimit të fundit nga Henley Passport Index.

Në Europë Gjermania dhe Spanja janë të lidhura në 190 destinacione, të ndjekura nga Finlanda, Italia dhe Luksemburgu me 189.

Më pas janë Austria, Danimarka, Holanda dhe Suedia të gjitha në vendin e pestë, ndërsa Franca, Irlanda, Portugalia dhe Mbretëria e Bashkuar janë në vendin e 6-të.

Zelanda e Re dhe Shtetet e Bashkuara shfaqen në numrin 7, krahas Belgjikës, Norvegjisë, Zvicrës dhe Republikës Çeke.

Shtetasit afganë ulen sërish në fund të indeksit dhe mund të hyjnë në vetëm 27 vende pa kërkuar vizë paraprakisht.

Pasaportat më të mira në vitin 2023, sipas Indeksit të Pasaportave Henley

1.Japoni (193 destinacione)
2.Singapor, Koreja e Jugut (192 destinacione)
3.Gjermani, Spanjë (190 destinacione)
4.Finlandë, Itali, Luksemburg (189 destinacione)
5.Austri, Danimarkë, Holandë, Suedi (188 destinacione)
6.Francë, Irlandë, Portugali, Mbretëria e Bashkuar (187 destinacione)
7.Belgjika, Zelanda e Re, Norvegjia, Zvicra, Shtetet e Bashkuara, Republika Çeke (186 destinacione)
8.Australi, Kanada, Greqi, Maltë (185 destinacione)
9.Hungari, Poloni (184 destinacione)
10.Lituani, Sllovaki (183 destinacione)

Pasaportat më të këqija në 2023, sipas Indeksit të Pasaportave Henley

101.Koreja e Veriut (40 destinacione)
102.Nepal, territori palestinez (38 destinacione)
103.Somali (35 destinacione)
104.Jemeni (34 destinacione)
105.Pakistan (32 destinacione)
106.Siri (30 destinacione)
107.Irak (29 destinacione)
109.Afganistan (27 destinacione)

Latest articles

Related articles