Restoranti më i mirë në botë “Noma”, do mbyllë dyert për shërbim të rregullt

“Noma”, restoranti i shqiptarit nga Tetova, Rene Rexhepi, do të mbyllë dyert për shërbim të rregullt në fund të vitit 2024.

“Noma” është zgjedhur restoranti më i mirë në botë për vitin 2021. Restoranti që ndodhet në Kopenhagë të Danimarkës u vlerësua me çmimin e parë në mesin e 50 restoranteve më të mira në botë.

Noma kishte qenë në majë të klasifikimeve edhe më herët në vitet 2014, 2012, 2011 dhe 2010.

Vendimi vjen pasi “Noma” dhe shumë restorante të tjera elitare po përballen me shqyrtimin e trajtimit të punëtorëve, shumë prej tyre të paguar keq ose aspak, të cilët prodhojnë dhe shërbejnë këto pjata të shkëlqyera.

Stili i ngrënies së mirë që “Noma” ndihmoi në krijimin dhe promovimin në mbarë globin – jashtëzakonisht inovativ dhe shumë i shtrenjtë – mund të jetë duke kaluar një krizë qëndrueshmërie.

Rexhepi, i cili prej kohësh e ka pranuar se për të prodhuar kuzhinën e restorantit kërkohen orë rraskapitëse, tha se llogaritja e kompensimit të drejtë të afro 100 punonjësve, duke ruajtur standarde të larta, me çmime që do të përballojë tregu, nuk është e zbatueshme.

Ne duhet të rimendojmë plotësisht industrinë”, tha ai. “Kjo është thjesht shumë e vështirë dhe ne duhet të punojmë në një mënyrë tjetër”.

Latest articles

Related articles