Zinxhirët e pakëputur të komunizmit !


Nga Zef Ndreka

Nuk ka nevojë për shumë komente ky regjistrim i 32 vitëve më parë , pikërisht me dt 4 janar të vitit 1991 .
Java e parë e vitit të ri 2023 , ishte shumë e ndryshme dhe nisi për opinionin publik shqiptar me lajme që në të vërtetë sqarojnë shumë publikun e painformuar ose të keqpërdorur.
Dy janë njoftimet më të rëndësishme :
– pritja e arrestimit të tigrit të financave Arben Ahmetaj i cili duhet zbërthyer për të treguar qartë dhe saktë vjedhjet në skandalin e megakorrupsionit me inçeneratorët ku përfshihet në skemë gjithë qeveria si një strukturë e plotë kriminale e organizuar nga Edi Rama , ku janë kapur gafil në vjedhje .
Por lajmi që vërteton zinxhirët e pa këputur të komunizmit dhe metodave të tij të kamufluara në demokraci , vjen me regjistrimin e Berishës , Hajdarit dhe Edi Ramës 32 vite më parë.
Aty ka dalë thelbi , që shqiptarët të kuptojnë një herë e mirë lidhjen e zgjatuesve të komunizmit pëe të kontrolluar dhe mos ndalur rrugën e tyre as në “demokraci” .
Është shkruar mjaft për mbajtje peng të politikës , për humbje kohe nga kasta e vjetruara tashmë .
Tani , kanë dalë sheshit dhe shihen litarët zgjatur të komunizmit . Shihët qartë si kontrolloi politikën opozitare që në krijimin e saj me përzgjedhjen e liderit të saj .
I përzgjedhuri special i Ramiz Aliaj , komunisti Sali Berisha , do të merrte notë 10 e yll me pesë cepa nga komunistët dhe komunizmi .
Futja e tij në mes të studentëve dhe kapja e liderit të opozitës se atëhershme me metoda bolshevike kompromentoi lëvizjen idealiste të dhjetorit , të studentëve dhe qytetarëve për një Shqipëri Demokratike , për një Shqipëri europiane.
Sistemi i kaluar i dhanë licencë komunistit Berisha për të ndjekur vazhdimësinë e tyre .
Berisha , po ashtu , liçensoi më pas Metajn dhe Ramën , të cilët e ngritën në një nivel më të lartë kontrollin dhe korrupsionin kudo në Shqipëri.
Kjo është “demokracia” e trashëguar nga komunistët , me “leje” për të mashtruar popullin e vuajtur dhe botën …
Edhe pse rrena zgjati 23 vite , përsëri i ka këmbët e shkurtëra .
Demokratët dhe populli nuk duhet e nuk mund të presin më , duhet t’ia shkurtojnë këmbët plotësisht…

Latest articles

Related articles