Katër vjetër mashtrime dhe trukime të ndeshjeve: Fillojnë hetimet ndaj gjiganti evropian

Një nga klubet më të mëdha të Portugalisë është nën hetim për trukim ndeshjesh.

Akuzat, siç zbulohet nga shtypi portugez, kanë të bëjnë me periudhën 2016-2020 dhe kanë përfshirë të gjithë anëtarët e bordit të klubit nga ajo periudhë dhe më pas.

Vjen vetëm një vit e gjysmë pasi presidenti për një kohë të gjatë i Benficas, Luis Filipe Vieira, u detyrua të jepte dorëheqjen me turp, pasi u arrestua me akuza në lidhje me evazion fiskal, mashtrim të rëndë, falsifikim dhe pastrim parash.

 

Një pjesë e akuzave të ngritura kundër tij e panë atë të akuzuar për përvetësim fondesh, së bashku me një të pandehur tjetër, në total rreth 2.5 milionë euro.

Në vitin 2018, Vieira kërkoi të pastronte emrin e klubit pasi u akuzua për korrupsion nga hetuesit.

“Akuza nuk e ndryshon minimalisht sigurinë tonë për ligjshmërinë totale të veprimeve dhe sjelljes së Benficas, qoftë në këtë apo në procese të tjera”, kishte thënë presidenti i atëhershëm. Duke shtuar se ‘institucionet ligjore do të pastrojnë emrin e Benficas”.

Emërimi i Rui Costas pas sikletit të përjetuar nga klubi i Vieiras që u detyrua të jepte dorëheqjen supozohej të përshëndetej në një epokë të re transparence dhe një listë të pastër, por shqetësimet e fundit rrezikojnë shqetësim të mëtejshëm për klubin.

Hetimi thuhet se buron nga aksesi i prokurorëve në email, me klubin që thuhet se është akuzuar se ka përfituar nga disa rezultate mashtruese në periudhën në fjalë të hetimit.

Costa, i cili fillimisht u emërua nënkryetar për katërvjetorin 2020-2024 përpara se të merrte drejtimin, është ndër ata të hierarkisë së klubit aktualisht nën hetim, sipas shtypit portugez.

Akuzat e fundit vijnë vetëm një vit e gjysmë pasi ish-presidenti Luis Filipe Vieira u detyrua të jepte dorëheqjen.

Rrethanat e klubit që po përballet me një hetim u raportuan fillimisht në mediat e vendit përpara se Benfica të lëvizte për të konfirmuar raportimet.

“Duke marrë parasysh lajmet e bëra publike sot, Sport Lisboa e Benfica – Futebol konfirmon se është paraqitur në gjykatë më 3 janar, si dhe, ndër të tjera, anëtarët e Bordit të Drejtorëve nga viti 2016 deri në vitin 2020 dhe që aktualisht janë në zyra”, thuhet në deklaratën e shkurtër të klubit.

“Benfica nuk do të komentojë më tej pasi gjyqi është nën sekretin ligjor. Benfica shpreh gatishmërinë e saj totale për të bashkëpunuar me autoritetet kompetente, siç ka ndodhur gjithmonë deri tani”, thuhet më tej.

Latest articles

Related articles