Vitamina C; Cilat janë përfitimet e kësaj vitamine?

👉Vitamina C është një ndër antioksidantët më të rëndësishën pas glutationit, alfa lipoikut dhe seleniumit.

🩸Kjo vitaminë ndihmon në mënyeë të jashtëzakonshme oksigjenimin në arteriet koronare,duke ulur rezistencën vaskulare dhe duke balancuar nivelin e proteinave në endotel.

🩸Vitamina C shton absorbimin ose përthithjen e hekurit,në mukozën e zorrës së hollë.

📌Ajo ndihmon depot e kolagjenit dhe fijet retikulo/endoteliale të lëkurës.

🚨Frenon receptorët ACE,duke ndikuar dhe balancën e tensionit arterial.

☑️Ndihmon në osteoporozë,duke balancuar parathormonin,për të stabilizuar kalçiumin në kocka.

🚨Mungesa e saj çfarë shkakton?

☑️Inflamacione të mishrave të dhëmbëve (gingivitis)
🩸Epistaksis (gjakderdhje idiopatike nga hundët)
🩸Ulje të indeksit të memories
🩸Nervozitet
🩸Çrregullim të mikrobiomës intestinale
🩸Dhjamosje të mëlçisë
🩸Pankreatit,etj.

👉Niveli i saj duhet të jetë nga 100-125 mg në gjak.
📌Dhe nëse është më i lartë nuk përbënë asnjë manifestim klinik.

Latest articles

Related articles