Avioni ngrihet në 2023, ulet në 2022 duke e bërë realitet ‘udhëtimin në kohë’

A është i mundur udhëtimi në kohë? Megjithatë, një fluturim Boeing 777-300 i United Airlines nr. UA858 bëri diçka të ngjashme, jo saktësisht udhëtimin në kohë. Avioni u ngrit nga Seuli, Koreja e Jugut, në vitin 2023 dhe udhëtoi nëpër zonat kohore për tu ulur në Shtetet e Bashkuara në vitin 2022. Pasagjerët në bordin e avionit udhëtuan teknikisht një ditë në të kaluarën për shkak të udhëtimit të tyre nëpër zona kohore. Udhëtarët hipën në fluturim rreth orës 12:29 të mëngjesit të 1 janarit 2023, në Aeroportin Ndërkombëtar të Incheon, por avioni u ul në San Francisko në orën 17:01 të shtunën, 31 dhjetor 2022.

Linja Ndërkombëtare e Datave që kalon nëpër Oqeanin Paqësor është ajo që mundëson “udhëtimin në kohë”. Avioni hyn në një zonë që është më pak se 23 orë përpara zonës së mëparshme pas nisjes nga Azia për në Amerikë, dhe kjo zonë “rritet” ndërsa avioni vazhdon në rrugën e tij. Avioni ishte ende në vitin 2023 në orën 14:43 të së shtunës pasi kishte qenë në ajër për dy orë e trembëdhjetë minuta.

Boeing përfundimisht kaloi të ashtuquajturën linjë ndërkombëtare të datës, e cila është 180 gradë nga meridiani i Greenwich dhe pasagjerët u transportuan më pas në vitin 2022. Fluturimi zgjati nëntë orë e 46 minuta në total.

Latest articles

Related articles