Basha këmbëngul : Të hapen dosjet e bashkëpunëtorëve të UDB dhe KGB

Basha: Dosjet famëkeqe të sigurimit të shtetit vazhdojnë të luajnë një rol në kontrollin politik të shoqërisë.

Hapja e dosjeve është një premtim i pambajtur 33-vjeçar i PD dhe sot është dita t’i kërkojmë ndjesë shqiptarëve, e në veçanti të përndjekurve politikë në këtë dështim, pa asnjë ekzagjerim epokal.

Është jetike që institucionet përkeatëse, Autoriteti i Dosjeve në bashkëpunim me institucionet shqiptare të ligjzbatimit dhe të zbulimit të ekspozojnë agjenturën e KGB-së dhe UDB-së në Shqipëri.

Ekspozimi i agjenturës nuk është hap që thjesht duhet të ndërmerret në funksion të transparencës, por dhe në funksion të një qëllimi shumë më të madh që është siguria kombëtare.

Thirrja ime, në emër të Partisë Demokratike, do të jetë ekspozimi i plotë i agjenturës jugosllave dhe i agjenturës sovjetike në Shqipëri.

Latest articles

Related articles