LUFTA mes bandave në Suedi detyroi ushtrinë të zbriste në rrugë, kush është 25-vjeçari grek që ktheu Stokholmin në “Gotham City”

16 të vdekur vitin e kaluar dhe më shumë se tridhjetë këtë vit, dhjetëra shtëpi dhe makina të dëmtuara. Bombardime, rrëmbime, zhvatje, kërcënime. Dhe kjo jo në ndonjë vend të botës së tretë, por në Suedi, një nga kryeqytetet ndërkombëtare të liberalizmit dhe “shoqërisë së hapur”. Aty ku po zhvillohet një domino kriminale e paprecedentë, e cila lidhet kryesisht me dështimin e sistemit për të integruar emigrantët në shoqërinë suedeze.

Një nga njerëzit kryesorë përgjegjës për rritjen e paprecedentë të krimit, ku gjithnjë e më shumë të rinj të mitur nga lagjet e varfra përfshihen në një luftë bandash për të kontrolluar tregtinë e drogës, duke i kthyer qytetet dikur paqësore në… Gotham City, është një 25-vjeçar Michael Tenezos, djali i emigrantëve grekë.

Shërbimi i Posaçëm kundër Krimit të Organizuar i Policisë suedeze dhe shërbimet sekrete sigurojnë që informacionet në lidhje me përfshirjen e Tenezus në aktivitete kriminale dhe të tjera që kanë të bëjnë me familjen e tij, prindërit ose vëllain e tij të mos qarkullohen, pasi ata janë në rrezik në çdo moment nga rrjeti kriminal “Fokstrot”, i drejtuar nga i kërkuari ndërkombëtar Rava Majid, i njohur edhe me pseudonimin “Dhelpra kurde”.

Bandat e Tenezus dhe Majid janë produkt i grindjeve të brendshme që shpërtheu brenda “Foxtrot”.

Kjo mosmarrëveshje, e cila ka të bëjë kryesisht me kontrollin e drogës, çoi në ndarjen dhe lindjen e dy fraksioneve rivale. Lufta që shpërtheu mes tyre lidhet me një rritje të mprehtë të sulmeve vdekjeprurëse me mjete shpërthyese dhe të shtënave në qytete të ndryshme të Suedisë.

Rrjeti i Hellini-t

Rrjeti kriminal i lindur nga ndarja e “Foxtrot” është “Dalen” i Tenezos, i cili mësohet se ka qenë jashtë Suedisë prej disa kohësh për të shmangur arrestimin e mundshëm edhe pse raportohet se vazhdon të komunikojë me anëtarët e tjerë të rrjetit me anë të forta.

Tenezos, vetëm 25 vjeç, ka qenë shqetësues i autoriteteve suedeze për shkelje shumë të rënda të armëve dhe drogës, ndërsa dyshohet se ka marrë pjesë në përleshje të përgjakshme me anëtarët e bandës rivale. Paradoksi është se në Suedi ai u bë më i njohur si një talent hokej. Rrjeti “Dalen”, në të cilën thuhet se Tenezos ka një pozicion drejtues, operon kryesisht në zonat Enskededalen dhe Bagarmossen të Stokholmit.

Sipas informacioneve, rrjeti përbëhet nga rreth 30 persona dhe është i përfshirë në raste të trafikut të drogës, zhvatjes dhe krimeve të dhunshme. Trafiku i drogës nga rrjeti ‘Dalen’ çoi në konflikte të gjera me bandat e tjera. Anëtarët e rrjetit ‘Dalen’ dyshohet se ndihmuan gjithashtu në rrëmbimin e reperit Einàrnë prill 2020, pasi besohej se kishte pasur kontakte me një bandë tjetër.

Latest articles

Related articles