Abuzim seksual me minorenë, dënohet për 18 akuza drejtoresha e shkollës

Prokurorët thanë se Malka Leifer, drejtuesja e një shkolle hebreje për vajza në Australi, ka përfituar nga cenueshmëria dhe injoranca e nxënësve të saj për çështjet seksuale. Ish-drejtoresha e një shkolle hebreje për vajza në Australi është shpallur fajtore për abuzim seksual me dy nxënës.

Malka Leifer, 56 vjeç, u dënua për 18 akuza, përfshirë përdhunimin, të motrave Dassi Erlich dhe Elly Sapper. Ata kanë zgjedhur të identifikohen në media. Leifer u lirua nga nëntë akuza, duke përfshirë pesë që lidhen me një motër tjetër, Nicole Meyer. Një gjykatë dëgjoi se ajo kishte abuzuar me Erlich dhe znj.

Prokurori Justin Lewis tha se Leifer priret të kishte një interes seksual për vajzat kur ato ishin studente adoleshente dhe përfitonte nga cenueshmëria e tyre, injoranca në çështjet seksuale dhe pozicioni i saj i autoritetit. Akuzat u shfaqën për herë të parë në vitin 2008 pasi Leifer ishte kthyer në vendin e saj, Izrael.

Ajo luftoi kundër ekstradimit në Australi, por u kthye në Melburn në vitin 2021. Gjyqi i saj filloi në shkurt dhe ajo u deklarua e pafajshme për të gjitha 27 akuzat.

Motrat kishin një edukim të izoluar në komunitetin hebre ultra-ortodoks dhe nuk morën asnjë edukim seksual, dëgjoi gjykata. Ata ishin rreth 12, 14 dhe 16 vjeç kur Leifer filloi të jepte mësim në shkollë në 2001. Leifer pretendohej se kishte abuzuar me Nicole Meyer ndërsa ata ndanin një shtrat në një kamp shkollor, ndërsa zonja Erlich pretendonte se ishte duke fjetur në të njëjtën dhomë.

Zonja Erlich i tha jurisë se ishte përpjekur të krijonte një marrëdhënie me një mësues tjetër për të pyetur se çfarë po bënte Leifer, por Leifer e dekurajoi. Leifer “më tha se nuk ishte e shëndetshme për mua të kisha një lidhje me një mësues tjetër, të kisha më shumë se një mentor”, dëshmoi zonja Erlich. Zonja Meyer u tha gazetarëve jashtë gjykatës se një vendim fajtor ishte “gjithçka që kemi dashur ndonjëherë”.

“Që kur e filluam këtë betejë, që kur dhamë deklaratat në polici në vitin 2011, të dëgjosh fjalën fajtore është ajo që ajo ka luftuar për të mos qenë për kaq shumë vite dhe për të cilën kemi luftuar për kaq shumë vite për të provuar” tha ajo.

Latest articles

Related articles