Të burgosurit drejt Tiranës, Anglia në këmbim do i japë Shqipërisë disa makina elektrike

Mediat britanike zbardhin detaje të reja nga marrëveshja me qeverinë në Tiranë për të sjellë të dënuarit shqiptarë në atdhe për të vuajtur dënimin që kanë marrë në ishull.

Independent” shkruan se Britania e Madhe shpenzoi 1.5 milion £ për minibusë dhe automjete elektrike për sistemin e burgjeve shqiptare, si pjesë e marrëveshjes për të marrë të dënuarit nga burgjet.

“Tridhjetë e shtatë mikrobusë dhe automjete elektrike i janë dhënë Shqipërisë nga qeveria me një kosto prej 1.5 milionë paund, si pjesë e një marrëveshjeje të fundit për kthimin e të burgosurve shqiptarë.

Marrëveshja, e shpallur në maj, do të bëjë që 200 shqiptarë të burgosen në Angli dhe Uells të dërgohen në shtëpi për pjesën tjetër të dënimit. Në këmbim, qeveria tha se do të ndihmonte në “modernizimin” e sistemit të burgjeve shqiptare.

Marrëveshja pritej t’i kushtonte Ministrisë së Drejtësisë rreth 8 milionë paund gjatë dy viteve, me financime të tjera që vinin nga Zyra e Brendshme.

Zyrtarët këmbëngulën se kjo paraqet një kursim kostoje, duke theksuar faktin se kushton 40,000 £ në vit për të strehuar çdo të burgosur këtu.

Rreth 500,000 £ do të shpenzohen për 15 automjete elektrike, ndërsa 22 mikrobusë të rinj do t’i ofrohen shërbimit të burgjeve të Shqipërisë me një kosto prej më shumë se 1 milion paund” thuhet në artikull.

Latest articles

Related articles