Inteligjenca Artificiale – Kryeministri britanik: E rrezikshme! Të marrim masaBRITANI E MADHE- Kryeministri britanik Rishi Sunak tha se vetëm qeveritë mund të trajtojnë rreziqet e paraqitura nga AI, një teknologji që ai tha se mund ta bëjë më të lehtë ndërtimin e armëve kimike ose biologjike, përhapjen e frikës dhe, në një skenar më të keq, i shpëtojnë kontrollit njerëzor, shkruan Reuters.

Duke folur përpara një mbledhjeje globale që ai ka mbledhur javën e ardhshme për të shqyrtuar rreziqet e teknologjisë, Sunak tha se shpresonte që pjesëmarrësit të bien dakord për natyrën e rreziqeve dhe të krijojnë një panel global për t’i vlerësuar ato.

Sipas Sunak, autoritetet duhet t’i adresojnë këto shqetësime tani për t’u ofruar qytetarëve qetësinë maksimale të mendjes. Rreziqet e mundshme janë paraqitur në një raport qeveritar të hartuar nga 50 ekspertë, ku ndër të tjera theksohet se nuk mund të përjashtohet që IA-ja të përfaqësojë një kërcënim ekzistencial në të ardhmen.

Në fakt, jo vetëm që mund të përdoret për të kryer mashtrime dhe për të nisur sulme kibernetike, por deri në vitin 2025, teknologjia e re do të jetë gjithashtu në gjendje për të rritur aftësitë e grupeve terroriste në zhvillimin e armëve, planifikimin e sulmeve dhe shpërndarjen e materialeve propaganduese

Latest articles

Related articles