Familja e gazetarit të Al Jazeera vritet nga një sulm izraelit


Gruaja, djali, vajza dhe nipi i Wael Dahdouh, shefit të zyrës së Al Jazeera Arabic në Gaza, janë vrarë në një sulm ajror izraelit.

Pamjet e transmetuara në Al Jazeera treguan Dahdouh duke hyrë në Spitalin e Martirëve Al-Aksa në Deir el-Balah të mërkurën për të parë gruan, djalin dhe vajzën e tij të vdekur në morg.

Ai u shfaq duke u përkulur dhe duke prekur fytyrën e djalit të tij 15-vjeçar, Mahmoud, i cili donte të bëhej gazetar si babai i tij.

  • Advertisement –

Pamjet e mëvonshme e treguan atë duke mbajtur trupin e mbuluar me qefin e vajzës së tij shtatëvjeçare, Sham, dukej se i fliste asaj ndërsa shikonte fytyrën e saj të gjakosur pas sulmit në kampin e refugjatëve Nuseirat.

Dahdouh foli me Al Jazeera-n kur po dilte nga spitali: “Ajo që ndodhi është e qartë. Kjo është një seri sulmesh të synuara ndaj fëmijëve, grave dhe civilëve. Unë sapo po raportoja nga Yarmouk për një sulm të tillë dhe bastisjet izraelite kanë shënjestruar shumë zona, duke përfshirë Nuseirat.

“Ne kishim dyshimet tona se pushtimi izraelit nuk do t’i linte këta njerëz të iknin pa i dënuar. Dhe për fat të keq, kjo është ajo që ndodhi. Kjo është zona ‘e sigurt’ për të cilën foli ushtria pushtuese

Latest articles

Related articles