Zelensky zëvendëson komandantin e Forcave të Mbrojtjes Territoriale

Komandanti i Forcave të Mbrojtjes Territoriale të Ukrainës është zëvendësuar nga presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky për herë të dytë që nga fillimi i pushtimit të plotë të Rusisë në shkurt 2022.

Zelensky emëroi sot gjeneralmajor Anatoliy Barhylevych për të udhëhequr forcat lokale të mbrojtjes rezervë, duke zëvendësuar gjeneralmajorin e shkarkuar Ihor Tantsyura.

Tantsyura drejtonte Forcat e Mbrojtjes Territoriale që nga maji 2022. Asnjë arsye nuk është dhënë për shkarkimin e tij nga posti që nga pasditja e sotme.

Forcat e Mbrojtjes Territoriale, të cilat janë pjesë e ushtrisë së Ukrainës, janë kryesisht përgjegjëse për organizimin e mbrojtjes larg vijave të frontit.

Forcat e Mbrojtjes Territoriale u rritën nga grupet rezervë vullnetare gjatë luftimeve në Ukrainën lindore që filluan në vitin 2014 dhe që atëherë janë riorganizuar disa herë. Barhylevych ishte i përfshirë në ndërtimin e forcave.

Nga ana tjetër, presidenti rus Vladimir Putin tha se Ukraina kishte humbur më shumë se 90.000 trupa, 557 tanke dhe rreth 1.900 automjete të blinduara që nga fillimi i kundërofensive në qershor.

Pretendimi i Putinit nuk është verifikuar në mënyrë të pavarur.

Putin përsëriti se ai është “i sigurt” se Rusia do t’i arrijë qëllimet e saj në Ukrainë, duke shtuar se misioni i saj është të “denazifikojë” Ukrainën.

Latest articles

Related articles