New York Times: Investigimi i paguar i McGonigal kundër Bashës, nuk gjeti asnjë fakt!

Gazeta e madhe amerikane New York Times, ka zbërthyer rolin e pranuar nëpërmjet pagesës dhe furnizimit me të dhëna të reme nga zyra e Edi Ramës të McGonigal, për të implikuar dhe goditur liderin e opozitës Lulzim Basha, nëpërmjet të ashtuquajturit “lobim me para ruse” nga ana e PD. Media prestigjioze amerikane shkruan se ky investigim i porositur nuk solli asnjë rezultat.

Ai përdori pozicionin e tij në përpjekje për të gjeneruar një pagesë prej 500,00 dollarësh për z. Neza nga një kompani farmaceutike e Europës Lindore. Dhe ai projektoi në F.B.I. një hetim për një lobist amerikan që punonte për një rival politik, Lulzim Basha), të kryeministrit shqiptar, Edi Rama me të cilin z. McGonigal kishte krijuar një miqësi. Hetimi nuk rezultoi me akuza“, shkruan mes të tjerave gazeta New York Times.

Departamenti i Amerikan i Drejtësisë bën me dije se Charles McGonigal, ish-agjenti i FBI u deklarua fajtor sot për fshehjen e fakteve materiale për marrjen e tij të pajustifikuar të shumës prej 225,000 dollarë “nga një individ që kishte interesat e biznesit në Evropë”. Individi është Agron Bajram Neza (Sigurim), i cili më vonë shërbeu si një burim i FBI-së në një hetim penal që përfshinte lobim politik të huaj (Lulzim Basha) mbi të cilin McGonigal kishte përgjegjësi zyrtare mbikëqyrëse”, thuhet në njoftim zyrtar.

10 momentet kryesore të Dosjes Mcgonical:
1- Sipas dokumentit të akuzës të FBI , “më 9 shtator në vitin 2017, i pandehuri McGonigal u takua me kryeministrin shqiptar [Edi Rama] dhe me Personin B [Dorian Duçka, këshilltar i KM ].
2- Më 19 nëntor i pandehuri McGonigal takohet me Personin B – Duçka për darkë.
3- më 20 nëntor takohet me kryeminsitrin”, sipas akt-padisë.
Takimi është dy ditë para 22 nëntorit kur publikohet artikulli tek BIRN për lobimin e PD me firmë të Lulzim Bashës.
4- Menjëherë pas kthimit nga Shqipëria, më 25 nëntor, McGonigal informon Prokurorin e Departamentit të Drejtësisë, për një hetim të mundshëm kriminal për një shtetas amerikan, që ishte regjistruar për të bërë lobizëm “për një parti që nuk ishte e kryeministrit Rama”. Sipas akt-padisë, më herët McGonigal kishte marrë informacion për këtë lobist nga Personi A (Agron Neza – sekser).

Është fare e qartë çfarë ka ndodhur dhe kush e ka stisur gjithë historinë.

Per te vijuar me tej:
5- Në dhjetor të vitit 2017 McGonigal është takuar në Uashington me personin A (Agron Nezën) dhe zyrtarë të qeverisë shqiptare dhe në Nju Jork me Personin A dhe kryeministrin Rama.
6- Më 4 janar 2018, sipas akt-akuzës, McGonigal mori informacion për lobistin amerikan nga Personi A (Agron Neza) dhe të nesërmen ia dërgoi informacionin një agjenti tjetër të zyrës së FBI-së në Nju Jork.
7- Më 22 janar ai mori përsëri informacion nga Personi A (Agron Neza) për lobistin (Nick Muzin) dhe ia dërgoi një vartësi. Personi A (Agron Neza), sipas akuzës e kishte marrë informacionin nga zyra e Kryeministrit të Shqipërisë.
8- Sipas akt-padisë “më 26 shkurt 2018, zyra e FBI-së në Nju Jork hap zyrtarisht hetime të përqendruar tek lobisti amerikan me kërkesën dhe nën udhëzimin e zotit McGonigal. Më pas Personi A (Neza) u identifikua si burim konfidencial në mbështetje të hetimit. Personi A (Neza) i ka ofruar informacione zyrës së FBI-së në Nju Jork gjatë hetimit.”
9- Po sipas akt-padisë “Më pas Personi B, Dorjan Duçka ndihmoi në organizimin e një takimi mes zyrës së FBI-së në Nju Jork dhe dëshmitarëve në Evropë, duke paguar mes të tjerash për shpenzime udhëtimi të dëshmitarëve” . Pra, Rama paguante dëshmitaret dhe udhetimet e FBI, pasi FBI thotë në aktpadi që nuk ka paguar asgjë.
10- Pasi nuk arritën të zbulojnë asnjë fakt që të implikonte Lulzim Bashen me 6 Mars 2018 vendosen të përdorin revistën Mother Jones për të përhapur genjeshtrën e sajuar në zyrën e Edi Ramës. Mother Jones, kishte burim Mark Thomas Rosini, partner biznesi i Mcgonigal dhe Agron Neza.

Latest articles

Related articles