Një qendër trajnimi pilotësh F16 do të hapet në Rumani

Një marrëveshje që kanë synim ngritjen e një qendre trajnimi pilotësh F16 në Rumani u nënshkrua këtë javë midis Ministrisë Rumune të Mbrojtjes Kombëtare, Ministrisë së Mbrojtjes së Holandës dhe kompanisë Lockheed Martin. Qëllimi i qendrës është të rrisë kualifikimin e pilotëve rumunë për ekzekutimin e një game të gjerë misionesh strategjike, njoftoi Radio Rumania. Për zbatimin e projektit, Forcat Ajrore Mbretërore të Holandës do të vendosin disa avionë F16 në Rumani dhe prodhuesi amerikan i avionëve do të sigurojë mirëmbajtjen e tyre dhe personelin e nevojshëm inxhinierik dhe teknik. Fqinji ynë verior shpreson që baza e re të bëhet një qendër e rëndësishme rajonale, të përfshihet në trajnimin e pilotëve ushtarakë ukrainas dhe të marrë fonde evropiane.

Latest articles

Related articles