Tajani: BE ka nevojë për angazhim për dinjitetin e emigrantëve

Tani kemi shumë gra dhe burra para nesh, të cilët janë emigrantët e rinj. Ndonjëherë ato përfaqësojnë një shqetësim, por ne duhet të kujtojmë gjithmonë se ata janë njerëz”, deklaroi ministri i Jashtëm italian Antonio Tajani.

”Dinjiteti i personit duhet të jetë në qendër të çdo dibati. Ne duhet të punojmë për të promovuar migrimin e rregullt, për t’u dhënë të drejta atyre që vijnë në Evropën tonë dhe në të njëjtën kohë duhet të luftojmë ata që organizojnë trafikimin e qenieve njerëzore”, shtoi Tajani.

”Për këtë nevojitet angazhimi i të gjithë Evropës”, shtoi ai teksa foli në ceremoninë e Bois du Cazier në 67-vjetorin e tragjedisë Marcinelle.

Latest articles

Related articles